Monday, January 23, 2017

Wanna Study Fashion?

I looooove fashion! Aku ngerasa beruntung banget bisa bekerja di sebuah industri yang sangat aku sukai, karena tiap hari aku bawaannya jadi semangat terus untuk bangun and langsung kerja hehehe. Walaupun aku sekarang berkecimpung di dunia fashion sebagai fashion blogger, fashion stylist, dan juga menjadi Creative Director untuk bisnis sepatu, clothing line dan juga brand tas-ku sendiri, aku sebenarnya gak punya background fashion sama sekali. Aku lulusan teknik yang lanjut S2 di bidang Manajemen Bisnis. Tapi semisalnya kalau boleh milih dan masih dikasih kesempatan, aku mauuuu bangeetttt sekolah fashion. Perhaps kalau dulu aku sekolah fashion, aku bisa lebih maju lagi daripada sekarang.


Banyak yang ngira kalau sekolah fashion itu tujuannya hanya satu, yaitu untuk melatih dan mengembangkan para fashion designer. Jadi, dipikirnya yang dipelajari di sekolah fashion itu terbatas pada belajar sketsa, menjahit, membuat pola. Padahal, the fashion industry is so much more than that. Di industri fashion, masih banyak profesi yang bisa kita pilih selain sebagai fashion designer, misalnya, sebagai fashion stylist, fotografer fashion, jurnalis / penulis di bidang fashion, para profesional Public Relations (PR) yang spesialisasinya mengerjakan fashion brands, atau sebagai pengusaha fashion retail alias membuka bisnis fashion yang memerlukan pengetahuan yang baik dalam pengembangan brand dan juga marketing.

Supaya kita lebih bisa punya pemahaman yang lebih baik terhadap dunia fashion, kita perlu memilih sekolah fashion yang sesuai dengan kebutuhan kita dan bisa mengakomodir semua kebutuhan ini.

Salah satu sekolah fashion yang bisa kalian pilih adalah The MDIS School of Fashion and Design (SFD) yang berlokasi di Singapore. Tidak hanya memiliki kurikulum yang baik dengan pengajar internasional yang berkualitas, institusi ini juga memiliki koneksi yang luas di industri fashion sehingga mereka bisa membantu para lulusannya untuk mendapatkan pekerjaan yang sesuai nantinya (psssst, in fashion, networking is so important!). Di sekolah ini, siswa akan mendapatkan pembelajaran antara teori dan praktek sehingga siswa dapat melatih diri untuk memahami cara balancing. Toh pasti kamu mau kan desain atau hasil karya kamu terjual! :)

Agar lulusan MDIS juga bisa bersaing di era global saat ini, mereka telah ber-partner secara resmi dengan Nottingham Trent University (UK) yang berada di peringkat ke-5 di “The Guardian University Guide 2017: League Table for Fashion and Textiles”, dan peringkat ke-9 di “The Business of Fashion’s Global Fashion School Ranking for Undergraduate courses in 2016”.

Salah satu karya rancangan Delia Kartika, student of MDIS

Program-program yang tersedia di MDIS School of Fashion and Design meliputi:
  • Bachelor of Arts (Hons) Fashion Design
  • Bachelor of Arts (Hons) Fashion Marketing and Branding
  • Diploma in Fashion Design and Marketing
  • Diploma in Fashion Marketing and Communication

Program-program ini adalah 100% course work dimana siswa akan bekerja dengan para profesional di industri fashion dalam sebuah project secara nyata. Diploma course dapat diselesaikan dalam jangka waktu 9 bulan. Institusi ini punya dua fashion design studio untuk siswa merasakan pengalaman secara nyata. Siswa mendapatkan praktikum, project nyata dan melakukan presentasi. Selain itu siswa juga berkesempatan untuk bekerja dengan mitra di industri fashion, pergi ke luar negeri untuk kunjungan lapangan dan mempelajari pasar internasional.

Program Bachelor of Arts (Hons) Fashion Marketing & Branding juga menyediakan magang selama 10 minggu, melalui jaringan perusahaan internasional dan lokal. Selain itu, MDIS juga terdaftar dalam Singapore’s Ministry of Manpower sebagai institusi yang diterima untuk izin pelatihan pekerjaan.

Siswa-siswa di MDIS dapat menikmati fasilitas di areal MDIS meliputi library, gym, bookshop, foodcourt, student hostel and café.

Institut ini juga menyediakan workshops untuk siswa penuh-waktu yang ingin mengembangkan diri lebih lanjut secara personal dan profesional, sehingga para siswa dapat meningkatkan self-confidence, self-motivation, creativity and communication skills yang baik.

Kayak apa sih serunya menjadi siswa MDIS School of Fashion and Design? Yuk intip MDIS Graduation Show 2016 yang diadakan di Singapore Fashion Week bulan Oktober!

For more info, bisa baca-baca lebih lanjut disini yaa! :)              

Thursday, January 19, 2017

When Less Is More

I have not been shopping for so long,
I have not been taking as many projects as I usually do (hence less income),
but surprisingly I am currently feeling the happiest after such a long time.
Isn't life interesting? :)

 

Tuesday, January 17, 2017

My Little S Turns 3!

I can't believe my little Shahmeer turns 3 today. Happy birthday! Seeing you smile brings warmth inside my heart, and seeing you sleeping peacefully every night brings me peace and the energy to seize my tomorrows. I love you, sweetheart. My millions of kisses for you will never be enough to show just how much I love you. Let's grow together, as mom and son, as best friends, and as two different individuals who will always support one another! Muah! :)

Friday, January 13, 2017

Live on Metro TV!

It's been a while since I did any interviews so I was definitely happy to be able to share my new projects on Metro TV. Watch the full interview down below! :)

Thursday, January 12, 2017

The Art of LOL

Don't laugh a little. 
Laugh a lot.
Laugh a lot and you'll feel light.

Wednesday, January 11, 2017

Coming Soon: #88LOVELIFE Vol.03!


Happily announcing that we are back with #88LOVELIFE Vol.03!

In this new book, Diana Rikasari shares her ever growing responsibilities which eventually becomes a lesson that it's all about setting our priorities right. Not to forget, Dinda Puspitasari is back with her cheery and crafty illustrations that makes the whole book such a joy to read.

Hitting your favorite bookstores in early March 2017, we will open pre-orders for a limited-edition Trilogy set that you will surely not want to miss starting February. Stay tuned! 💖

Tuesday, January 10, 2017

New New New: Sun Of A Fun!


Oh yessss, a new baby of mine is finally out of its shell! Introducing my new leather bag line: Sun Of A Fun - an experimental line where I deconstruct luxury into fun items without losing its elegance. All genuine leather (mostly lambskin). Please show some love by visiting, following, and shopping! Muah! 💋

Sunday, January 8, 2017

Another Note on Letting Go.

If I were to claim something that I am good at with no intention of bragging or being big-headed but just to simply be honest about myself, I am (really) good at letting go. The process of being up and down and in between being bullied, underestimated and isolated have made me the person who owns a heart big enough to let go.

I easily let go of things that make me angry. Most of the time, I am calm and composed. I do not get upset and emotional easily. When someone says something bad about me, I just listen, perhaps raise my eyebrows, and smile. If it bothers me so much, I would just talk back nicely to try to understand why the other person was behaving that way.

I easily let go of things that cannot be undone. It's because I don't find it useful to grieve over things that has been done. If anything, I would take it as a lesson so I can be better or more careful next time. The other day, Sharjeel by mistake stepped on my new Chanel shoes and left a big scratch on the leather. He was surprised that I was not angry at all although he felt really bad about it. He asked me how I could be so calm about it. So I told him, "it's the risk of wearing shoes. No matter how cheap or expensive my shoes are, shoes are shoes.

I easily let go of my belongings if I feel it can be of greater value for someone else. It has been a habit of cleaning out my closet and donate tons of clothes and bags to people who I feel would appreciate or need it more. There are very few items that I keep from my childhood, and interestingly, they are rarely objects of luxury. Instead, they are mostly journals and photos.

I easily let go of my day if it went sour or bad. I just put it to sleep and believe that tomorrow will be better.

I believe that letting go is good for me, for you. Letting go means living a life with little baggage so you would feel very light in your every move. You would have better appreciation towards life because you know nothing is ever permanent. And so every day becomes meaningful.


Saturday, January 7, 2017

Saturday at Dinda's House

Spent my Saturday at Dinda's house, doing some preparations for her big day. So happy for both Dinda and Rudy, wishing them a smooth sail to the D-day and after! :)


Blogging tips